Lipsa de energie la inceput de an?

lipsa de energie

Pentru corporatisti, dar nu numai pentru ei, lipsa de energie este frecvent intalnita la inceput de an, dupa sarbatori. Intoarcerea la lucru dupa vacanta de sarbatori reprezinta în sine un stres cauzat de sfarsitul unei perioade frumoase si linistite. O perioada in care am fost alaturi de familie si prieteni si in care ne-am acordat si ragazul de a citi o carte buna sau de a urmari un film.

Cercetatorii au demonstrat stiintific existenta acestui lucru si au venit cu recomandari pentru sustinerea organismului astfel incat, aceasta perioada sa treaca mai usor si organismul sa se replieze.

Lipsa de energie sau sindromul de oboseala cronica

In cazul corporatistilor insa, problema poate fi mai profunda si se poate derula pe tot parcursul anului. Sindromul de oboseala cronica, caracterizata prin lipsa de energie, este cel care isi pune amprenta asupra multora dintre ei. Viata stresanta, sedintele si termenele de predare a proiectelor fiind cele ce macina incetul cu incetul sanatatea. Datorita ritmului trepidant al vietii lor, regimul alimentar este dezechilibrat prin consumul de carne procesata, dulciuri, produse din faina alba, alimente prajite, excesul de cafea. In acest caz, organismul nu este sustinut cu vitaminele si mineralele necesare pentru buna functionare a acestuia.

Lipsa de energie si enzima de produce energie

Apare întrebarea fireasca, ce e de facut? Un raspuns simplu si la indemana este: sa furnizam organismului exact ceea ce are nevoie, si anume energie. Mda, pare simplu, dar nu este chiar asa. Cum dereglarile sunt mai subtile, ajutorul cel mai de nadejde poate fi acea enzima prezenta in mod natural în toate celulele vii. Aceasta poate ajuta, nu numai la dezvoltarea celulara, dar mai ales la producerea de energie la nivel celular. Enzima se numeste NADH sau coenzima E1 si faciliteaza nenumarate reactii biochimice din organism. Astfel este, probabil, substanta naturala cu cel mai promitator efect de sustinere a energiei celulare si mentale.

Cu cat o celula are mai mult NADH cu atat va produce mai multa energie!

Studiile au aratat ca, la pacientii cu un nivel redus de energie sau cu sindrom de oboseala cronica care au primit NADH si coenzima Q10, s-a putut observa o imbunatatire a starii generale. Important este insa sa nu lasam sa se ajunga aici. Trebuie sa avem mai multa grija de noi si de cei dragi noua si sa începem noul an plini de energie si elan.