Infectiile virale si rolul imunitatii in prevenirea acestora

infectiile virale

Desi ne amintim de ea doar in sezonul rece, imunitatea este importanta pe tot parcursul anului. Rezistenta organismului la infectiile virale depinde, indiferent de anotimp, de un sistem imunitar puternic.

O stare de oboseala marcata, cresterea sau scaderea brusca in greutate, tulburarile de tranzit intestinal sau virozele respiratorii repetate, sunt simptome evidente ale unei imunitati scazute.

Dar, ce este imunitatea? Imunitatea este capacitatea organismelor multicelulare de a rezista microorganismelor daunatoare, implicand atat componente specifice, cat si componente nespecifice.

Sistemul imunitar

Este unul dintre cele mai complexe sisteme din corpul nostru. Este alcatuit din tesuturi, celule si organe, inclusiv: amigdalele, sistemul digestiv, maduva osoasa, pielea, ganglionii limfatici, splina. Cand diversi agenti patogeni intra in corpul nostru, sistemul imunitar intra in actiune.

Bacteriile si virusii precum si cel care provoaca COVID-19 au proteine numite antigene pe suprafata lor. Fiecare tip de germeni are propriul sau antigen unic. Celulele albe din sange produc proteine numite anticorpi pentru a combate antigenul. Anticorpii se ataseaza de antigeni si distrug germenii invadatori. Odata ce ai fost expus la un virus, corpul tau produce celule de memorie. Daca esti expus din nou la acelasi virus, aceste celule il recunosc. Ele spun sistemului imunitar sa produca anticorpi impotriva acestuia.

Cand sistemul nostru imunitar este puternic, avem sanse mai mari de a combate racelile si alte infectii virale.

Stimularea imunitatii

Sistemul imunitar poate fi influentat de stilul de viata, pe care il avem. Stresul, dieta dezechilibrata, carenţele de vitamine, somnul insuficient, fumatul si consumul de alcool in exces pot duce la scaderea imunitatii.

Exista cateva metode prin care ne putem stimula imunitatea:

  • evitarea stresului
  • gandirea pozitiva
  • respectarea programului de somn
  • igiena personala riguroasa
  • alegeri alimentare sanatoase
  • renuntarea la consumul de alcool si fumat
  • sportul
  • remedii natural si suplimente

Exista o multime de studii clinice care au aratat efectele pozitive in infectiile virale ale unor suplimente si remedii naturale. Este insa foarte important sa alegem suplimente de calitate si ele sa fie administrate la recomandarea medicului sau a farmacistului.

Calitatea unui supliment alimentar

Este recunoscuta prin:

  • utilizarea materiei prime de inalta calitate
  • folosirea unor extracte standardizate care asigura dozajul optim terapeutic, numai in extractele standardizate se regasesc dozele optime de substanţe naturale benefice organis­mului uman.
  • lipsa substantelor artificiale, parabeni, coloranti sintetici sau arome sintetice
  • productia la cele mai inalte standarde legislative: GMP, ISO (ISO reprezinta precizia, in timp ce GMP reprezinta conformitatea)

Novimun Protect este un nou produs cu o formula complexa, special conceputa pentru a proteja si intari organismul, care ofera nutrientii esentiali pentru un sistem imunitar puternic. Contine quercetina, ceai verde, vitamina C, selenium, omega 3, scortisoara, seleniu si lemn dulce, componente cu proprietati dovedite antivirale si antioxidante.