Infectia urinara – o problema arzatoare cu solutii simple in a o preveni

infectia urinara

Probabil ca mai bine de jumatate din doamnele care cititi acest articol ati infruntat, cel  putin o data în viata, neplacerile cauzate de infectia urinara.

Infectia urinara – simptome

  • senzatie frecventa de a urina, chiar daca se elimina o cantitate mica de urina tulbure si cu miros patrunzator,
  • usturime sau chiar dureri sub forma de arsura,
  • stari de greata,
  • varsaturi,
  • febra, frison.

Cauze:

  •  Particularitatile anatomice la femei, uretra este scurta (canalul prin care urina se elimina din vezica urinara la exterior) si vecinatatea cu anusul, favorizeaza patrunderea bacteriilor în vezica urinara si înmultirea acestora, mai cu seama în caz de igiena necorespunzatoare. În cele mai multe cazuri, infectia afecteaza numai vezica si uretra dar, netratata, situatia se poate complica prin afectarea rinichilor. Situatie care este mult mai dificil de tratat.
  • Un sistem imunitar slabit, în anotimpul rece si la început de primavara, prin lipsa de vitamine si minerale, afectat de temperaturi scazute, de folosirea necontrolata a antibioticelor pentru racelile din timpul iernii, nu va putea apara organismul de dezvoltarea infectiilor, inclusiv a celor urinare.

Alte cauze ce pot favoriza aparitia infectiei urinare

Exista multiple cauze pe care ar fi indicat sa încercam sa le combatem, pentru a reduce riscul:

  • folosirea de lenjerie intima din materiale sintetice ori de pantaloni stramti
  • folosirea toaletelor publice fara luarea unor masuri de protective
  • folosirea diafragmei,
  • constipatia.

Cum sa ne portejam?

1.Important e sa stim ca ne putem proteja mai bine, in primul rand, printr-o igiena corespunzatoare a regiunii anale si genitale, prin spalare frecventa si stergere cu prosop curat si uscat.

2. Un lucru atat de simplu de facut, dar care nu este cunoscut de multe femei, este acela ca dupa folosirea toaletei, sensul de stergere corect este cel din fata în spate,pentru a nu aduce în zona uretrei germenii din jurul anusului.

3. Printr-o alimentatie ce va contine vitaminele A, C si E, fier, magneziu, zinc vom ajuta la intarirea sistemului imunitar.

4. Iar în cazul în care stiti ca aveti frecvent de a face cu astfel de infectii urinare,se recomanda sa consumati un pahar de suc de merisor sau a unui supliment ce contine acest produs natural. Este stiut ca merisorul scade aderenta bacteriilor la peretii uretrei si a vezicii urinare, reducând astfel posibilitatea acestora de a se înmulti si a produce infectia.

Infectia  urinar este frecvent intalnita la femei, dar pot sa apara si la barbati odata cu inaintarea in varsta si aparitia tulburarilor de mictiune, ca urmare a dezvoltarii unui adenom de prostata.