Nu ai niciun produs în coș.
Alimente care combat raceala in sezonul de iarna
11 ian.
Conform studiilor realizate, fiecare adult se confrunta cu 2 pana la 4 raceli pe an. Odihna suficienta si exercitiile fizice regulate pot ajuta la combaterea racelii obisnuite, toate acestea combinate cu consumul alimentelor potrivite, bogate in substante nutritive, minerale si vitamine va ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva virusilor.
Mai jos, specialistii BioSunLine au selectat pentru voi cateva alimente care au actiune cunoscuta si verificata de suport al imunitatii si combatere a racelii:
- Ardei rosii
La fel ca citricele, ardeii rosii sunt bogati in vitamina C, doar 100 g ardei rosu contine aproximativ 127.7 mg sau 213% din DZR de vitamina C. In plus, ardeiul gras contine o serie de minerale esentiale, cum ar fi fierul, cuprul, zincul, potasiul, manganul, magneziul si seleniul.
- Iaurtul sau Kefirul
Probioticele, pe care le gasiti in iaurt si kefir, sunt cei mai buni prieteni ai organismului nostru in caz de raceala, deoarece reduc inflamatia. Potrivit studiilor realizate s-a constatat ca bacteriile benefice au scurtat durata unei raceli cu doua zile, iar simptomele au fost mai putin severe.
- Alimentele bogate in proteine
Multi asociaza consumul de carne slaba cu constructia de masa musculara, dar stiati ca proteinele creaza anticorpi care contribuie la combaterea infectiei in organism? Unele studii indica faptul ca, carnea de vita este o sursa excelenta de zinc, care este importanta in dezvoltarea celulelor albe din sange. Alternativ, alegeti si surse de proteine vegetale cum ar fi fasolea, nucile, produsele lactate sau fructele de mare.
- Usturoi, ceapa si praz
Adaugati in alimentatia zilnica mai mult usturoi, ceapa si/sau praz. Combinate, ele contin zeci de compusi antiseptici cu spectru larg. Ceapa, usturoiul si prazul ajuta la detoxifierea organismului si actioneaza ca antioxidanti puternici, stimuland sistemul imunitar si reducand inflamatiile. Potrivit studiilor realizate se pare ca persoanele care consuma mai mult usturoi se bucura de un sistem imunitar mai puternic.
- Ghimbir
Ceaiul de ghimbir este eficient in combaterea afectiunilor respiratorii. Este eficient in tusea expectoranta, prin curatarea plamanilor, insa si in problemele respiratorii alergice, cum este astmul. Ceaiul de ghimbir ajuta in raceala si gripa prin inducerea transpiratiei si tonifica sistemul imunitar.
- Vinul rosu
Resveratrolul si polifenolii din vinul rosu functioneaza la fel ca si bacteriile benefice din iaurt. Cand virusurile de raceala si gripa intra in organism incep sa se inmulteasca iar acesti compusi impiedica acest lucru
8 . Caju.
Nucile caju sunt mult mai mult decat o gustare delicioasa; ele sunt, de asemenea, o importanta sursa de zinc. Organismul are nevoie de zinc pentru a dezvolta si a ajuta sistemul imunitar sa raspunda virusilor. Alte surse de zinc includ: carne de vita, pui, cereale fortificate, crab si fasole.
- Merele
S-ar putea sa existe un adevar pentru vechea zicala, un mar pe zi il tine pe doctor departe. Merele contin quercetina, un antioxidant puternic, care contribuie la reducerea ratelor de imbolnavire. Alte alimente ce contin quercetina sunt: ceapa, vinul rosu, ceaiul, strugurii si capsunii.
- Alimente bogate in fier
Similar cu zincul, un deficit de fier poate duce la scaderea functiei imune, care creste riscul de infectie si imbolnavire. Doza zilnica recomandata de fier pentru barbatii este de 8 mg, iar pentru femei, de 18 mg. Pentru femeile cu varsta de peste 50 de ani, doza trebuie redusa la 8 mg. Alte surse de fier includ: carnea rosie, curcan, tofu, cereale fortificate si linte.
- Morcovi
Dupa cum va puteti imagina, pielea noastra este una dintre cele mai importante linii de aparare, protejand organismul de factorii externi. Este crucial sa ne pastram pielea sanatoasa, iar vitamina A , ce se regaseste din plin in morcovi, joaca un rol important in acest sens. In afara de sustinerea barierei fizice, vitamina A actioneaza ca un stimulent imun la nivel intern, de asemenea, si o deficienta a acestei vitamine poate slabi sistemul imunitar, crescand riscul de infectie. Alte surse de vitamina A includ: kale, broccoli, caise, peste si cartofi dulci.
- Socul si pinul, sub forma de extracte standardizate.
Fructele de soc contribuie la lupta organismului impotriva virusurilor si bacteriilor, reducand inflamatia bronsica, pe cand pinul contribuie la lupta organismului impotriva virusurilor si bacteriilor, reducand inflamatia tractului respirator superior si inferior.
Acestea le puteti regasiti sub forma de extracte standardizate, in combinatie cu aspirina naturala, echinacea, zinc si vitamina C in Imviral + vitamina C si zinc. Acesta este un suport natural al imunitatii in sezonul rece contribuind la functionarea normala a sistemului imunitar, la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Preveniti raceala si gripa din timpul sezonului rece cu alimente care favorizeaza imunitatea si pe care le aveti deja la indemana.