5 motive pentru care spirulina este un superaliment

spirulina

Spirulina este unul dintre alimentele cu o densitate mare de nutrienti, ce ofera beneficii pentru organismul uman. Spirulina este o microalga de culoare verde-albastruie ce a sustinut dezvoltarea vietii timp milioane de ani, prin faptul ca ajuta de producerea oxigenului. Folosita ca o sursa primara de proteine de populatiile aztece si africane, spirulina este bogata in nutrienti, fapt ce ii ofera capacitatea de a sustine functionarea organismului pe o dieta bazata pe doar apa si spirulina.

Iata 5 motive pentru care spirulina este un superaliment:

Spirulina este bogata in proteine

Spirulina ofera de aproape trei ori mai multe proteine  decat o friptura, dar fara a exista riscuri cardiovasculare.

Spirulina are o compozitie aparte, ingloband in proportie de 60-70% proteine pure. Acest procent este mai mare decat continutul proteic al carnii de vita sau de pui. In plus, organismul uman prelucreaza 60-80% din proteinele prezente in spirulina, fata de 50% din proteinele prezente in boabele de soia.

Proteinele din spirulina provin dintr-o sursa naturala si organica, astfel vei beneficia de toate avantajele acestui superaliment, fara aditivi nocivi, cum ar fi coloranti, pesticide si ingrasaminte.

Spirulina ofera un boost de energie

Spirulina contine peste 50 mg de fier, esential in transportul oxigenului in sange. Odata trecut prin plamani, oxigenul se leaga de ionul de fier din componenta hemoglobinei si apoi este transportat catre muschi. Astfel, in timpul efortului fizic, organismul primeste cantitatea necesara de oxigen, fara a se instala perioade de oboseala.

Spirulina este, de asemenea, o sursa excelenta de vitamina B1 si B2; ambele joaca un rol important in modul in care organismul metabolizeaza energia din carbohidrati.

Spirulina este un antioxidant puternic

Antioxidantii sunt substante care protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi. Pentru buna functionare a organismului este important consumul de antioxidanti din surse naturale, iar spirulina este o alegere excelenta din acest punct de vedere. Fitocianina, antioxidantul care face spirulina unica, este un antiinflamator puternic care are o capacitate de absorbtie a radicalilor liberi de 4 ori mai mare decat antioxidantii prezenti in afine.

Spirulina intareste sistemul imunitar

Spirulina este bogata in nutrienti ce ajuta sistemul imunitar sa functioneze normal. Aceasta imbunatateste activitatea celulelor albe din sange si stimuleaza productia de anticorpi. In plus, spirulina sprijina sistemul imunitar atunci cand se confrunta cu problemele cotidiene, cum ar fi: poluarea, dieta saraca in nutrienti, stresul si lipsa activitatilor fizice.

Spirulina este cel mai convenabil superaliment

Atunci cand citesti cuvantul „superaliment” te-ai putea gandi ca spirulina este ridicol de scumpa.

Cu doar 15 lei, te poti bucura de beneficiile Spirulinei + Orz verde de la Biosunline.

Spirulina este considerata regina suplimentelor dietetice pentru ca reprezinta o mare sursa de substante nutritive:

 • 10 vitamine (includem pe aceasta lista si vitaminele B, C sau E);
 • 8 minerale;
 • 18 aminoacizi;
 • acizi grasi (cum ar fi Omega 3);
 • beta-caroten – cu proprietati antioxidante;
 • clorofila.

In plus, Orzul verde contine

 • Calciu – de peste 10 ori mai mult decat laptele;
 • Vitamina C – de peste 7 ori mai multa decat lamaile;
 • Vitamina A – de peste 200 ori mai multa decat salata verde;
 • Potasiu – de peste 20 ori mai mult decat bananele;
 • Biotina – de peste 20 ori mai multa decat laptele.

Achizitioneaza acum Spirulina + Orz verde de la Biosunline si bucura-te de beneficiile acestui superaliment.