Spirulina pentru sanatate

spirulina

Spirulina este o alga albastru-verzuie, cunoscuta si sub numele de cianobacterii. Aceasta provine de fapt din doua specii de alge, Arthrospira platensis si Arthrospira maxima. Spirulina este un super aliment, deoarece este bogata in proteine, antioxidanti, vitamine, minerale si o varietate de alte componente esentiale necesare pentru o buna stare de sanatate. Aceasta poate fi administrata sub forma de pulbere sau comprimate.

Spirulina este bogata in proteine.

Aceasta inglobeaza in proportie de 60-70% proteine pure, din care organismul uman prelucreaza 60-80% din proteinele prezente, fata de 50% din proteinele prezente in boabele de soia.

Spirulina creste aportul de vitamine si minerale.

Aceasta contine o mare varietate de vitamine si minerale. Este deosebit de bogata in complexul de vitamine B, vitaminele A, C, E si K si in minerale: cupru, fier si mangan. De asemenea, contine cantitati semnificative de calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc si seleniu.

Spirulina este un antioxidant puternic.

Substantele gasite au efect puternic antioxidant, reducand degradarea muschilor dupa exercitiile fizice si poate creste rezistenta organismului la efort fizic si psihic.

Spirulina scade tensiunea arteriala crescuta.

Aceasta creste nivelul de  oxid nitric  ce ajuta la  scaderea tensiunii arteriale ridicate.

.

Spirulina intareste sistemul imunitar.

Bogata in nutrienti ce ajuta sistemul imunitar sa functioneze normal, aceasta poate fi un ajutor in stimularea imunitatii in raceala si gripa. Mecanismul de actiune consta in imbunatatirea activitatii celulelor albe din sange si stimularea productiei de anticorpi.

Spirulina suport in curele de slabire –Indicele glicemic este foarte scazut, acesta este motivul pentru care este recomandata pentru cei cu diabet zaharat, fiind eficienta in reducerea nivelului zaharului din sange, dar si pentru cei aflati in curele de slabire.

Un gram poate sa echivaleze, din punct de vedere nutritiv, cu o masa echilibrata si sanatoasa. Contine numai 5% grasimi si doar 0,8% colesterol, iar, din moment ce reduce senzatia de foame, este recomandata ca supliment alimentar in curele de slabire.

Spirulina ajuta la reducerea nivelului de colesterol si trigliceride rele din sange, imbunatatind sanatatea cardiovasculara datorita faptului ca este o sursa rara de acid linoleic.

Beneficii Nutritionale – Spirulina

Reprezinta o mare sursa de substante nutritive:

  • 10 vitamine (includem pe aceasta lista si vitaminele B, C sau E) 60% Vitamina B2
  • 10 minerale, dintre care 44% Fier
  • 18 aminoacizi
  • acizi grasi (cum ar fi Omega 3 si Omega 6)

Mai mult decat atat, aceasta ofera organismului proteinele esentiale, avand avantajul ca acestea sunt mult mai usor de digerat si de absorbit fata de cele din carne sau legume.

Cine ar trebui sa utilizeze Spirulina?

– Persoanele care sunt solicitate din punct de vedere fizic si psihic sau in perioadele de recuperare

– Persoanele cu un program foarte incarcat si nu isi permit sa aiba mese echilibrate

– Personalele care tin cure de slabire, postesc

– Vegetarienii

– Copii si adolescentii care au o alimentatie dezechilibrata

 

Bucurati-va acum de beneficiile acestui superaliment si achizitionati acum la pret de producator Spirulina + Orz Verde de la Biosunline.