Durerea in gat – remedii naturale pentru ameliorarea ei

durerea in gat

Odata cu instalarea sezonului rece apar si neplacerile cauzate de durerea in gat. Majoritatea durerilor in gat sunt cauzate de virusuri care provoaca raceala si gripa. Durerile in gat sunt insotite de o senzatie de zgarietura in gat, dificultati la inghitire. Tusea, nasul infundat, febra sunt simptome care pot insoti durerile in gat.

Remedii naturale pentru durerea in gat

Specialistii BioSunline va recomanda cateva remedii naturale si la indemana pentru ameliorarea durerilor in gat:

  1. Gargara cu apa sarata. Faceti de 3 ori pe zi o gargara calda cu apa sarata (1 lingurita de sare la un pahar de apa). Nu inghititi sarea si nu utilizati prea multa sare, deoarece acest lucru ar putea sa usuce gatul. Gargara cu apa sarata este o modalitate simpla si la indemana pentru ameliorarea durerii in gat.
  2. Beti lichide calde. Incercati sa beti cat mai multe lichide cu miere si lamaie. Bauturile calde curata mucusul si contribuie la reducerea inflamarii si previn deschidratarea. Lichidele caldute pot atenua inflamatia. Caldura creste, de asemenea, fluxul de sange, care poate ajuta la ameliorarea durerii in tesuturile iritate.
  3. Otetul de mere. In fazele incipiente ale raceli si durerilor in gat, otetul de mere este un tratament eficient. O gargara cu otet de mere (4 linguri la o cana de apa), din 3 in 3 ore, te poate  scapa de inflamatie si de durerea in gat.
  4. Usturoiul. Datorita proprietatilor antiseptice, antivirale, antibacteriene, usturoiul poate ajuta la ameliorarea durerii in gat. Cea mai buna metoda de a folosi usturoiul pentru tratarea durerilor in gat este de a mesteca cate un catel de usturoi. Pentru a face usturoiul mai usor de ingerat, il puteti coace si sa adaugati miere sau ulei de masline, il puteti combina si cu diverse legume.

Remedii naturale pentru durerea in gat

     5. Mierea. Aceasta poate fi adaugata in apa calda sau in ceai, impreuna cu cateva felii de lamaie, pentru a reduce inflamatia si disconfortul din gat. Mierea are si proprietati antibacteriene si poate ajuta la ameliorarea durerilor in gat.

     6. Ulei esential de menta. Componenta principala a mentei este mentolul, care actioneaza ca un decongestionant prin subtierea mucusului. Menta poate calma durerea in gat si tusea uscata. Beti ( 2 cani/zi- ceaiul de menta –taninurile- elimina fierul din organism) ceai de menta sau adaugati in diverse bauturi calde ulei esential de menta.

     7. Utilizati un umidificator pentru a umezi aerul uscat si pentru a evita uscarea gatului. Este indicat sa se foloseasca un umidificator atunci cand o persoana isi simte gatul uscat. Cu ajutorul umidificatorului, aerul din jur se va pastra umed, iar acesta este un aspect important, intrucat caldura din interior si aerul uscat pot duce la uscarea membranelor mucoase.

      8. Comprimatele de supt din plante, cu proprietati antiseptice, cicatrizante, ca:

  • Combinatia de galbenele, propolis si oregano din Oral Herbal Propcu proprietati antiseptice, antimicotice si cicatrizante, ideal pentru probleme orofaringiene curente, candidoze, gingivite, stomatite, afte bucale si pentru afectiuni respiratorii de sezon.
  • Propolis cu menta – Mentol Prop – pentru intretinerea mucoasei bucale si gingivale, usurarea si improspatarea respiratiei.
  • Vitamina C cu propolis pur pentru intretinerea sanatatii bucale si favorizarea cicatrizarii la nivelului gatului.

Sfatul specialistului:

Ai o durere in gat? Trebuie sa stii ca administrarea de antibiotice este inutila in peste 90% din cazurile de durere in gat.