Nu ai niciun produs în coș.
Tratament diaree-cum sa tinem sub control diareea in concediu
15 iun.
Tratament diaree – Ce este diareea calatorului
Diareea calatorului apare ca urmare a consumului de alimente si apa contaminate si este o afectiune digestiva care determina aparitia de scaune moi, apoase si crampe abdominale. Diareea calatorului nu este o boala serioasa, ci mai degraba una neplacuta.
Sursele cele mai obisnuite de infectie cu bacterii:
- mancarea cruda sau insuficient preparata termic;
- mancarea contaminata;
- apa contaminata;
- cuburile de gheata.
Tratament diaree – simptomele specifice diareei calatorului:
- debut brusc al diareei;
- febra;
- greata si varsaturi;
- balonare;
- miscari intestinale intense;
- slabiciune sau discomfort;
- arsuri dureroase;
- crampe;
- pierderea poftei de mancare.
Tratament diaree – cum putem preveni diareea calatorului
- spalati-va cat mai des pe maini;
- beti doar apa imbuteliata;
- evitati toate alimentele care pot contine apa care nu a fost fiarta: inghetata, cuburi de gheata, apa de la robinet;
- nu mancati legume sau fructe crude;
- evitati sucurile de fructe proaspete preparate in mod traditional;
- nu folositi lapte nepasteurizat si produse lactate;
- evitati pestele si fructele de mare;
- evitati sa mancati alimente vandute pe strada.
Tratament diaree in concediu
- Consumati alimente usor de digerat. Mancati cantitati cat mai mici – cu cat consumati mai multe alimente, cu atat mai greu sunt de digerat. Incercati sa mancati cantitati cat mai mici. Optati pentru alimente simple care sunt usor de digerat – in primele zile optati pentru cereale integrale, mere, banane si orez. Aceste alimente sunt usor de digerat si pot furniza fibrele necesare care ajuta la reglarea scaunului.
- Uleiul de seminte de in – reduce durata diareei.
- Tratament diaree cu miere si ghimbir – o cantitate mica de miere si radacina de ghimbir adaugata in ceaiul de menta ajuta la calmarea stomacului si la reducerea iritarii.
- Beti cat mai multe lichide pentru a prevenii deshidratarea. Semnele si simptomele deshidratarii sunt: gura uscata, senzatia intensa de sete, producerea unei cantitati reduse de urina de culoare galben-portocalie si o stare de moleseala extrema.
- Ceaiul de mustel. Musetelul combate inflamatiile si usureaza contractiile intestinale, alemiorand astfel crampele abdominale.
- Morcovii sunt o alta sursa linistitoare de pectina. Fierbeti cativa morcovi pana cand sunt moi, apoi puneti intr-un blender cu putina apa si amestecati pana se transforma intr-o pasta consistenta. Mancati o jumatate de ceasca la fiecare ora.
- In cazul diareei, este recomandat sa consumati banana datorita continutului ridicat de pectina, o fibra solubila in apa care ajuta la reducerea diareei. Bananele sunt, de asemenea, bogate in potasiu, un electrolit care sustine o serie de functii vitale in organism. Mancati cateva banane coapte pe zi pana cand diareea va disparea.
- Produse cu diosmectita, o argila cu structura laminara si vascozitate ridicata, ce incetineste tranzitul intestinal datorita structurii sale care ii confera o putere mare de absorbtie, are o capacitate mare de acoperire a mucoasei gastrointestinale, asigurand protectia acesteia fata de agresiuni. Diosmectita este indicata in tratamentul simptomatic al diareei acute la copii si adulti.