Nu ai niciun produs în coș.
Igiena orala la copii – 7 sfaturi esentiale pentru parinti
![igiena orala](https://sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_glossy,ret_img,w_572,h_284/https://www.biosunline.ro/wp-content/uploads/2017/08/dentistry-008.jpg)
22 aug.
Igiena orala este o componenta cheie a sanatatii generale. Problemele orale netratate, cum ar fi cariile dentare si afectiunile gingiilor, pot provoca probleme in tot corpul. Aceste neplaceri pot fi prevenite prin mentinerea unei bune igiene orale, indiferent daca vorbim despre copii sau adulti. Cu totii ne dorim, atat pentru noi, cat si pentru copiii nostri, dinti sanatosi si puternici.
La fel ca si in cazul adultilor, si la copii igiena orala este decisiva in a avea o dantura frumoasa si sanatoasa.
Igiena orala – 7 sfaturi esentiale pentru parinti
- Vizitati medicul stomatolog. Mergeti cu copilul la medicul dentist, imediat ce implineste un an. Medicul va poate informa despre eventuale probleme ortodontice si va poate oferi instructiuni despre curatarea corecta a dintilor. Chiar si la varste mici, copiii pot avea probleme de sanatate orala.
- Dintii de lapte trebuie ingrijiti la fel de bine si cu aceeasi atentie ca dintii permanenti. Copiii trebuie sa invete de mici cat este de important periatul dintilor (de cel putin doua ori pe zi). Pentru aceasta, parintii trebuie sa fie ei insisi un exemplu si sa ii ajute sa efectueze un periaj corect.
- Incepand cu varsta de 2 ani, se recomanda folosirea unei paste de dinti cu fluor. Aceasta intareste smaltul dintilor si inlatura placa dentara in același timp. Pentru copiii intre 2 si 6 ani, cantitatea de pasta de dinti cu fluor folosita la periaj nu trebuie sa depaseasca marimea unui bob de mazare.
- Ingrijiti corect periuta de dinti a copilului. Copiii trebuie sa foloseasca periute de dinti cu peri moi, special concepute pentru ei. Marimea si forma lor sa le permita accesul la toti dintii si un periaj corect. Dupa utilizare, aveti grija ca periuta sa fie bine clatita si sa fie pastrata in pozitie verticala, in locuri bine aerisite. Microorganismele care pot creste pe periuta de dinti tind sa se dezvolte in mediul umed. Este recomandat ca periuta de dinti sa fie schimbata o data la 3 luni, sau chiar mai devreme.
Igiena orala – 7 sfaturi esentiale pentru parinti
- Asigurati copilului o dieta sanatoasa si echilibrata. Pentru mentinerea sanatatii orale a copilului tau, ai grija la dieta acestuia. O alimentatie echilibrata este o parte esentiala a unei bune sanatati orale. Includeti obiceiuri alimentare sanatoase pentru a evita aparitia cariilor dentare. Limitati dulciurile, mancarurile bogate in carbohidrati, sucurile acidulate, chipsurile pentru ca pot eroda smaltul dintilor si pot cauza carii.
- Adaugati in alimentatia zilnica minerale (cum este calciul) si vitamine. Calciul este un element extrem de important in procesul de crestere si dezvoltare normala a organismului. De asemenea, calciul este esential pentru dinti si oase. Majoritatea produselor consumate zilnic contin calciu, insa cele mai bogate alimente in acest mineral sunt lapte, iaurt, branza, unt. Vitamina D, complexul de vitamine B, calciul, cuprul, zincul, iodul, fierul si potasiul sunt necesare pentru mentinerea sanatatii gingiilor si a dintilor.
- Suplimentati aportul de fluor la copii. Fluorul este un mineral natural pe care il putem procura din apa sau din anumite alimente, fiind esential in dezvoltarea oaselor si a dintilor. Fluorul se combina cu hidroxiapatita din smaltul dentar, formand fluoroapatita ce contribuie la mentinerea mineralizarii dintilor. Creste astfel rezistenta smaltului dentar la actiunea agentilor cariogenici, produsi de catre bacteriile din componenta placii dentare. Deficitul de fluor in alimentatie este asociat cu cresterea incidentei cariei dentare. Solicitati sfatul stomatologului cand suplimentati aportul de fluor!
Achzitioneaza aici Fluor Denta la pret de producator si bucura-te de zambetul frumos al copilului tau!