Nu ai niciun produs în coș.
Fructe si legume bogate in antioxidanti
11 aug.
Dupa cum bine stiti, vara vine cu multe bucurii, iar una dintre ele este varietatea de fructe si legume bogate in antioxidanti pe care le putem consuma. Fructele si legumele de sezon sunt un adevarat plus de sanatate prin multitudinea de vitamine, minerale si alte componente cu efect antioxidant pe care le contin.
Antioxidantii – rolul lor in organism
- care apara organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi,
- ajuta la prevenirea si repararea stresului ce provine din oxidare, un proces natural care are loc in timpul functionarii normale ale celulelor. Celulele deteriorate in timpul oxidarii se transforma in radicali liberi, care pot declansa aparitia diverselor boli. Antioxidantii au un rol esential in prevenirea aparitiei unor boli, precum: accidentele vasculare cerebrale, cataracta sau bolile de inima.
Fructe bogate in antioxidanti
- Afinele sunt printre cele mai sanatoase fructe, datorita continutului ridicat de antioxidanti, vitamine si minerale. Acestea contin mai multi antioxidanti decat oricare alt fruct, de aceea afinele mai sunt denumite si fructe – minune. Datorita continutului ridicat de antocianozide, afinele sunt utile mai ales pentru vedere şi sanatatea tractului urinar (sucul de afine combate infectiile bacteriene de la nivelul acestuia). Afinele ajuta si la mentinerea sanatatii sistemului nervos central, datorita continutului ridicat de vitamine si minerale precum: vitamina A, complexul de vitamine B, C si E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan.
- Murele au un efect antioxidant puternic, prin continutul in substante cu rol de combatere a radicalilor liberi. Ele contin, de asemenea: vitamine si minerale, oligoelemente si substante active cu rol antiinflamator si substante cu efect antibacterian. Prin continutul in antioxidanti si resveratrol, murele au rolul de a reduce stresul oxidativ si de a preveni un numar mare de boli. Acestea au rol important si in detoxifierea hepatica.
- Piersicile, prin continutul ridicat in vitaminele A si C, contribuie la sanatatea pielii. Piersicile contin antioxidanti si fibre care imbunatatesc digestia si incetinesc procesul de imbatranire. De asemenea, sunt bogate in minerale care ajuta la mentinerea unui nivel sanatos al tensiunii arteriale si previn formarea pietrelor la rinichi.
- Pepenele rosu este un excelent racoritor pentru zilele toride de vara si o adevarata sursa de sanatate. Datorita continutului bogat in vitamine, minerale si antioxidanti puternici, acesta ne hidrateaza organismul, iar vitamina A impreuna cu vitaminele C si E contribuie la un aspect sanatos al pielii si al parului. Pepenele este si un aliat puternic in lupta impotriva kilogramelor in plus intrucat acesta, pe langa faptul ca are foarte putine calorii, este bogat in tiamina, o vitamina din complexul B care ajuta la normalizarea apetitului si la o digestie corespunzatoare.
Legume bogate in antioxidanti
- Rosiile au efect benefic asupra organismului prin faptul ca sunt o sursa bogata de vitamine (A, C, K, B6), acid folic si potasiu. Betacarotenul din rosii protejeaza pielea de razele daunatoare ale soarelui. Licopenul face pielea mai putin sensibila la razele UV. Antioxidantii din rosii lupta impotriva radicalilor liberi care afecteaza celulele sanatoase ale organismului. Datorita faptului ca rosiile contin o cantitate mare de fibre si apa, acestea ajuta la detoxifierea organismului si la scaderea in greutate.
- Vinetele sunt deosebit de gustoase si au si o multime de beneficii pentru organism. Sunt bogate in: fibre, vitamine, minerale si antioxidanti (coaja vinetelor contine nasunina – un antioxidant cu beneficii asupra creierului). Vinetele contribuie, de asemenea, la scaderea colesterolului, prevenirea anumitor boli cardiovasculare si la stimularea activitatii intestinelor si a ficatului. Vinetele, avand un continut de aproape 95% apa, contribuie la eliminarea toxinelor din organism si favorizeaza scaderea in greutate.
- Broccoli ofera beneficii multiple pentru sanatate, prin continutul bogat in: vitamina C, acid folic, complexul de vitamine B1, B2, B3, B6, calciu, potasiu, fier, zinc. Consumul de broccoli contribuie la intarirea sistemului imunitar, favorizeaza pierderea in greutate, contribuie la mentinerea sanatatii oculare si a sanatatii oaselor.
- Spanacul este o planta bogata in: vitamine, minerale si flavonoizi, ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Spanacul este un puternic antioxidant prin continutul de vitamina C, E, betacaroten, magneziu si seleniu, cu ajutorul carora organismul lupta impotriva stresului oxidativ. Tot in spanac se gasesc: iod, magneziu, si seleniu, substante care ajuta la combaterea diferitelor afectiuni ale pielii.
Sfatul specialistului:
Este de preferat ca legumele si fructele sa fie consumate proaspete si gatite corect, pentru a maximiza beneficiile pe care le ofera.
Necesarul zilnic de vitamina C de care are nevoie o persoana nu poate fi acoperit doar de consumul alimentelor de mai sus, asa ca este necesara suplimentarea cu vitamina C sub forma de suplimente.
Specialistii Biosunline va recomanda Vitamina C Bioflavo non acida, o combinatie unica de Vitamina C cu bioflavonoide din portocala amara, ce contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar si protejeaza celulele impotriva atacului radicalilor liberi ce determina imbatranirea prematura a organismului. Bioflavonoidele (hesperidina) din portocalele amare (Citrus aurantium), confera in plus suport antioxidant, susțin sanatatea capilarelor sanguine, promoveaza termogeneza, potentand efectele benefice ale Vitaminei C. Vitamina C contribuie la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a pielii, la mentinerea sanatatii psihice, la functionarea normala a sistemului nervos, la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, la regenerarea formei reduse a vitaminei E.
Achizitioneaza acum Vitamina C Bioflavo non acida si bucura-te de un sistem imunitar puternic.