Uita de problema arsurilor gastrice

In perioada sarbatorilor, arsurile la stomac, indigestia acida si refluxul gastroesofagian sunt cele mai dese probleme de sanatate care pot aparea, ca urmare a meniurilor de sarbatoare, care sunt de regula alcatuite din principalele alimente care cauzeaza aceste afectiuni.

Mai jos, specialistii BioSunLine, au intocmit o lista cu alimentele pe care ar trebui sa le evitati in a le adauga in meniul de sarbatori:

  1. Alcoolul. Mai ales vinul rosu si berea pot fi, principalii declansatorii ai arsurilor la stomac. Alcoolul poate relaxa supapa din partea inferioara a esofagului, ceea ce duce la aparitia refluxului gastroesofagian. Consumul de alcool asociat cu o masa bogata este reteta perfecta pentru aparitia arsurilor gastrice.
  2. Prajelile. Alimentele prajite pot fi daunatoare pentru persoanele predispuse la reflux gastroesofagian. In timp ce alimentele prajite pot parea gustoase si crocante, ele pastreaza o mare cantitate de ulei in crusta. Alimentele bogate in grasimi necesita mai mult timp pentru digerare, exercitand presiune asupra stomacului si esofagului, iar acest lucru creste riscul aparitiei arsurilor la stomac si a indigestiei acide.
  3. Mancarea picanta. Multi oameni se plang de arsuri la stomac masive dupa consumarea unui aliment picant. Mancarea picanta poate afecta nivelul acidului din stomac, creand un mediu mai ostil, care poate favoriza aparitia de reflux gastroesofagian.
  4. Rosiile. Tomatele, proaspete sau conservate, pot fi un factor declansator major al arsurilor la stomac. Chiar daca este considerat un aliment sanatos, rosiile sunt in mod natural bogate in acid, iar acest lucru poate provoca aparitia de reflux gastroesofagian.
  5. Portocalele. Sucul de portocale sau din alte citrice, luat la micul dejun, ar putea sa va provoace arsuri la stomac in cursul zilei. Citricele sunt bogate in acid, ceea ce poate duce la aparitia refluxului. Este recomandat ca in loc de citrice, sa alegeti fructele alcaline, ca mere, pere, banane si pepene galben. Chiar daca sunt fructele acestei perioade si doriti sa mancati, incercati sa le introduceti in dieta in timpul zilei, nu dimineata. Acest lucru va reduce la minimum riscul de arsuri gastrice.
  6. Cafeaua. Daca iti place sa bei cafea sau ai nevoie de ea pentru a reduce oboseala este bine sa stii ca aceasta poate provoca arsuri la stomac. Cafeaua creste aciditatea in stomac, provocand aparitia refluxului, poate reduce presiunea in sfincterul esofagian inferior, care poate provoca arsuri la persoanele sensibile.
  7. Branza contine in mod natural o cantitate mare de grasimi ce pot relaxa muschii stomacului si pot incetinii digestia. Acest lucru pune presiune asupra sfincterului esofagian si poate duce la aparitia refluxului. Branzeturile bogate in grasimi sunt: branza cheddar, branza topita, gouda, parmesan, pe cand branza de vaci, ricotta sunt branzeturi cu continut scazut de grasimi.
  8. Bauturile carbogazoase. Acestea pot fi foarte daunatoare persoanelor care sufera de reflux gastroesofagian.  Bauturile carbogazoase sunt foarte acide, astfel ca atunci cand bei astfel de bauturi creste volumul de acid gastric. Daca nu rezisti tentatiei de a bea bauturi carbogazoase incerca se le bei  la inceputul zilei, deoarece refluxul se agraveaza pe timpul noptii. Nu uita, apa este intotdeauna o alegere mai buna!
  9. Ciocolata este un aliment de asemenea bogat in grasimi si cofeina ceea ce inseamna ca se digera mai greu si favorizeaza aparitia refluxului gastroesofagian.
  10. Usturoiul. Desi usturoiul este cunoscut pentru ca contribuie la ameliorarea infectiilor si racelilor, este de asemenea o cauza a aparitiei arsurilor gastrice. Daca suferiti de arsuri la stomac, incercati, pe cat posibil, sa eliminati usturoiul din dieta. In schimb, va puteti condimenta alimentele cu diferite alte plante aromatice
  11. Sarea si piperul. Multi oameni sufera de arsuri la stomac dupa ingerarea alimentelor picante. Ei pot reactiona la chilii, dar niciodata nu considera ca piperul ar putea fi o cauza a refluxului gastroesofagian. Piperul poate fi destul de picant, dar il ignoram si il luam ca pe un condiment normal. Sarea este un alt declansator al arsurilor la stomac. Studiile au constatat ca persoanele care aveau diete bogate in sare si piper au avut un risc mai mare de a dezvolta arsuri la stomac.
  12. Alimentele grase. Desi stim ca alimentele grase pot provoca arsuri la stomac, modul in care gatiti alimentele poate juca un rol important. Prajirea in unt si ulei poate adauga calorii nedorite si grasimi. In schimb, opteaza pentru gatitul la aburi sau la cuptor, fara sa adaugati unt.
  13. Zaharul este principalul vinovat pentru aparitia refluxului gastroesofagian si de aceea ar trebui evitate toate alimentele cu adaos de zahar.

Daca mesele de sarbatori nu o sa constituie o alimentatie sanatoasa si echilibrata, pentru ameliorarea simptomelor refluxului gastroesofagian precum arsurile gastrice si indigestie acida este important ca dupa masa sa luati si antiacide.

Specialistii Biosunline va recomanda Digastrogel Reflux, un antiacid natural, cu alginat  ce formeaza un strat protector ce acopera continutul acid al stomacului in caz de reflux gastroesofagian, contribuind astfel la :

  • Atenuarea senzatiei de arsura in capul pieptului
  • Neutralizarea aciditatii si indigestiei acide
  • Protejarea mucoasei stomacului
  • Favorizeaza cicatrizarea mucoasei prin continutul de musetel sin alba sub forma de extracte standardizate.

Digastrogel Reflux este antiacidul natural, cu efect rapid si de durata, de care ai nevoie pentru a te bucura de sarbatori de neuitat.