Back to school – Imunitatea copiilor

O stare de sanatate optima este strans legata de mentinerea unui sistem imunitar care functioneaza corect. Sistemul imunitar al copiilor se dezvolta pana in jurul varstei de 12 ani, pe masura ce acestia sunt introdusi in comunitate si iau contact cu diferiti agenti patogeni sau germeni precum bacterii, virusuri, ciuperci si toxine din mediul extern.

Sistemul imunitar este format dintr-un ansamblu de organe, celule si proteine care se afla in interactiuni complexe pentru a apara organismul de infectii si boli, prin intermediul anticorpilor – imunoglobuline.
Exista cinci tipuri de imunoglobuline:
● IgA – sistem complex de aparare al organismului impotriva agentilor patogeni; nivelul anticorpilor de tip IgA creste lent si atinge nivelul optim in perioada adolescentei;
● IgE – este imunoglobulina responsabila de declansarea alergiilor;
● IgM – este primul anticorp pe care organismul il secreta atunci cand este amenintat de un antigen. Nivelul optim este atins in jurul varstei de 4-5 ani; nou-nascutii incep sa sintetizeze anticorpii de tip IgM imediat dupa nastere.
● IgG – functia lui principala este de a neutraliza toxinele bacteriene. Este un anticorp pe care organismul il secreta imediat dupa cel de tip IgM. Reprezinta singura imunoglobulina care poate trece de bariera placentara si protejeaza copilul inca din primele luni de viata. Anticorpii maternali IgG dispar dupa 6-8 luni de viata, productia proprie in cazul copiilor ajungand la nivelul optim abia in jurul varstei de 4-6 ani.
● IgD – sunt anticorpii care raman atasati de limfocitele B si au rolul de a determina o reactie rapida din partea acestor celule.

Imunitatea innascuta

Sistemul imunitar innascut este mostenit si este primul sistem de raspuns al copilului, fiind format din piele, cornee, membrana mucoasa a cailor respiratorii, tractul gastro-intestinal si tractul genito-urinar, bariere fizice de protectie in fata agentilor patogeni si a celulelor tumorale. Acesta reprezinta prima linie de aparare a organismului, insa nu asigura protectie completa impotriva tuturor agentilor patogeni. Imunitatea se dezvolta pe masura ce organismul copilului capata propriile rutine de lupta impotriva germenilor si a agentilor patogeni.

Imunitatea dobandita

Sistemul imunitar dobandit este cel care produce anticorpi pentru a proteja corpul de agentii patogeni. Anticorpii sunt dezvoltati de limfocitele B dupa expunerea la germeni a organismului. Dupa prima expunere, organismul copilului recunoaste agentul patogen cu care a intrat in contact anterior si capata instrumente de aparare. In timp, acest proces conduce la o acumulare de memorie imunologica, o caracteristica a raspunsului imun dobandit. Memoria imunologica persista pana la batranete.

Datorita cresterii si dezvoltarii rapide, copiii au nevoie de un aport ridicat de vitamine si minerale. Cea mai buna sursa de vitamine si minerale pentru imunitate este reprezentata de alimentele de calitate, organice, proaspete. Aceste elemente nutritive sunt esentiale in procesul de crestere si dezvoltare al copiilor, pentru asigurarea energiei organismului si pentru dezvoltarea fizica si cognitiva – unde intra procesele de invatare, comportament si memorie. Aportul insuficient de substante nutritive poate conduce la aparitia unor probleme complexe de sanatate.

Ce se administreaza copiilor pentru cresterea imunitatii

Jeleuri imunitate copii:
Vita C Kids Veg Gummies Astrobears
Vita C Kids Veg Gummies Astrobears este indicat pentru suplimentarea aportului de vitamina C si intarirea organismului.

Vitamina C contribuie la:
• functionarea normala a sistemului imunitar;
• metabolismul energetic normal;
• reducerea oboselii si extenuarii;
• functionarea normala a sistemului nervos;
• protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ;
• mentinerea sanatatii psihice;
• regenerarea formei reduse a vitaminei E;
• cresterea absorbtiei fierului.

Mod de administrare: Copii peste 3 ani: cate 2 jeleuri vegetale pe zi.

Multi Vita Kids Veg Gummies Astrobears

Multi Vita Kids Veg Gummies Astrobears asigura vitaminele indispensabile pentru cresterea si dezvoltarea celor mici.

Vitamina A contribuie la mentinerea sanatatii membranelor mucoase, sanatatii pielii, vederii normale, iar vitamina E contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Vitamina D contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos, a dintilor si la absorbtia normala a calciului si fosforului. Impreuna cu vitamina C si vitamina A contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

Folatul contribuie la procesul de diviziune celulara, biotina contribuie la mentinerea sanatatii parului, pielii si a membranelor mucoase, iar acidul pantotenic contribuie la performanta mentala normala.
Vitamina B2 contribuie la mentinerea sanatatii membranelor mucoase, a globulelor rosii normale, a sanatatii pielii si a vederii normale.
Vitaminele B3, B6 si B7 sustin functionarea normala a sistemului nervos, iar impreuna cu vitamina B12 contribuie la mentinerea sanatatii psihice si la metabolismul energetic normal.
Cuprul contribuie la metabolismul energetic normal si la pigmentarea normala a pielii si parului.

Mod de administrare: Copii peste 3 ani: 1-2 jeleuri pe zi.

Atat Vita C Kids Veg Gummies Astrobears, cat si Multi Vita Kids Veg Gummies Astrobears sunt produse vegane, din pectina, o fibra solubila ce se regaseste in mod natural in fructe si legume. Acestea prezinta un gust placut (aroma naturala de portocale) si sunt usor de administrat, fara coloranti, arome si indulcitori artificiali.