Nu ai niciun produs în coș.
Tuse productiva sau seaca? Conteaza?
16 nov.
Tuse productiva sau seaca?
Nu conteaza, ci este fundamental. O sa va intrebati de ce? Tusea e tuse si asta este. Luam un sirop, bem un ceai cu lamaie, eventual un antitusiv si se rezolva. Pana aici totul perfect adevarat. DAR, este important ca dumneavoastra, medicul si/sau farmacistul sa stie daca tusea este sau nu productiva, deoarece abordarea terapeutica este total diferita. Daca tratam o tuse productiva ca pe una neproductiva, putem agrava lucrurile rau de tot.
De ce?
Este foarte simplu. O tuse seaca este suparatoare si trebuie stopata cu antitusive. Clar. Daca este o tuse productiva, este o mare eroare sa o stopezi cu un antitusiv. In acest caz, secretiile bronsice se acumuleaza in tractul respirator, nu mai sunt eliminate, si astfel devin un mediu propice pentru dezvoltarea virusurilor si bacteriilor. De aceea o tuse productiva nu trebuie niciodata “oprita”, ci trebuie sa facem în asa fel incat sa ajutam la eliminarea respectivelor secretii.
Tuse productiva – cum o “oprim”?
- In primul rand trebuie (daca tusea apare in cadrul unei raceli si este insotita si de febra) sa ne hidratam foarte bine – ceaiuri, supe, etc.
Acest lucru ajuta la hidratarea generala a organismului si la fluidificarea secretiilor bronsice, care astfel se elimina mai usor. - De asemenea este important sa luam un produs farmaceutic (de regula suplimentele alimentare sunt cele mai la îndemana, iar efectele lor secundare sunt în principiu reduse).
În concluzie este important de facut diferentierea dintre o tuse productiva si una seaca. Pe cea seaca si suparatoare trebuie sa o stopam prin diferite mijoace, in principal medicamentoase.
Tusea productiva este FUNDAMENTAL sa NU O STOPAM, ci sa ajutam la fluidificarea si eliminarea cat mai eficace a secretiilor bronsice, în principal cu ajutorul unor suplimente alimentare special create pentru acest scop. Deobicei acestea au in plus si proprietati active de a creste imunitatea organismului, care este scazuta în astfel de situatii, respectiv raceli, viroze respiratorii, etc.