Nu ai niciun produs în coș.
Detoxifierea ficatului in 5 pasi
25 iul.
Detoxifierea ficatului – moft sau necesitate?
Detoxifierea ficatului si a intregului organsim a devenit o necesitate in conditiile in care expunerea noastra la toxinele din mediu inconjurator, din majoritatea produselor cosmetice sau din alimentele procesate este din ce in ce mai mare.
Detoxiferea ficatului se poate face usor, respectand 5 pasi cce te vor ajuta sa-ti imbunatatiti sanatatea si vitalitatea:
Indeparteaza din dieta alimentele toxice
O dietă bogata in alimente procesate este contrara sanatatii hepatice. Uleiurile hidrogenate, cunoscute si sub denumirea de grasimi trans au nivele ridicate de grasimi saturate.
Grasimile hidrogenate sunt adaugate in numeroase alimente procesate in vederea cresterii termenului de valabilitate si pentru a mentine aspectul proaspat. O dieta bogata in grasimi trans poate fi asociata cu aparitia unor afectiuni cardiovasculare si hepatice.
Nitratii si nitriti din alimentele procesate, adaugate pentru a da culoare produselor din carne si gust carnii conservate, pot avea efecte nocive asupra sanatatii. Pentru detoxifierea ficatului incearca sa inlocuiesti imediat alimentele procesate cu alimente sanatoase. Acestea pot avea la randul lor un gust minunat si, cu un pic de creativitate, poti crea mese sanatoase pentru familie, care vor sustine sanatatea ficatului.
Bea sucuri naturale
Pentru o detoxifiere eficienta a ficatului este aproape imposibil sa mananci cantitatea necesara de legume si fructe. Sucurile dintr-o varietate legume proaspete iti poate oferi cu usurinta 4-5 porții de legume organice de care ai nevoie. Chiar și legumele care nu sunt preferatele tale pot fi deghizate și savurate într-un suc de legume proaspete!
Aceasta modalitate de consum are avantajulde a face legumele mai usor de digerat. Legumele ideale pentru detoxifierea ficatului sunt varza, conopida, morcovii, castravetii, sfecla si verdetea.
Morcovii proaspeti sunt esentiali pentru detoxofierea ficatului, deoarece in ficat, beta-carotenul este transformat in vitamina A, ce contribuie la eliminarea toxinelor din organism, reducand in acelasi timp grasimea din ficat.
Conținutul ridicat de fibre din fructe si legume sustine sanatatea tractului digestiv, grabind eliminarea toxinelor din organism, pe cand portocalele proaspete nu numai ca indulcesc natural sucul, dar sunt si o sursa semnificativa de vitamina C, A si B6.
Includeti in dieta alimente bogate in potasiu
Alimentele bogate in potasiu contribuie la scaderea tensiunii arteriale, a colesterolului si sustin sanatatea sistemului cardiovascular si, nu in ultimul rand, ajuta la detoxifierea ficatului. Include in dieta: sucul de tomate, spanacul, fasolea sau banana.
Cartofii. In in mod surprinzător, banana nu este cea mai bogată în potasiu. Un cartof mediu conține aproximativ 700 de miligrame de potasiu, fără a menționa conținutul ridicat de fibre și beta-caroten.
Rețineți: Dacă aveti niveluri ridicate de potasiu in rinichi, alimente bogate in potasiu trebuie consumate moderat.
Include in dieta carnea de vita
Ficatul de bovine este bogat în vitaminele A și B, acid folic, colina, fier, cupru, zinc, crom și CoQ10, acesta fiind unul dintre cele mai dense alimente nutritive pe care le putem mânca.
Luati suplimente pe baza de silimarina
Extractul de silimarina ajuta organismul sa elimine toxinele care pot provoca o serie de tulburari sau dezechilibre ce pot duce la: colesterol ridicat, diabet, pietre la vezica biliara, tulburari de vezica biliara, leziuni ale pielii s.a.
Ca si antioxidant, este la fel de puternica ca si alte elemente nutritive importante, cum ar fi Vitamina E sau vitamina C, care lupta impotriva radicalilor liberi si incetinesc procesul de imbatranire a organismului. Vezi mai multe despre beneficiile silimarinei
Daca vrei sa te bucuri de beneficiile armurariului, am pregatit pentru tine Silimarina Forte + Polen – protector hepatic natural. Fiecare comprimat de Silimarina Forte + Polen contine armurariu – Carduus marianus (Silybum marianum) extract standardizat la 80% complex de flavonoide silimarina ( silibina, silidianina, silicristina), din care 50% silibina, polen pur si excipienti. O poti achizitiona la pret de producator de aici.